Kwarktaart met salami

2 105 0 5
Aantal personen:
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2-3 kleine, gele courgettes
  • 100 gr zachte boter
  • 4 eieren
  • 1 kg magere kwark
  • 70 gr fijn tarwegriesmeel
  • 150 gr pikante, harde salami
  • 1 bosje fijngehakte basilicumblaadjes
  • zout, vers gemalen peper
  • 1 tl boter voor de vorm
  1. De lente-uitjes in dunne ringen, de courgettes in kleine blokjes snijden.
  2. Beide in 1 eetlepel boter in een pan al roerend lichtjes bruinen. De oven op 175°C voorverwarmen.
  3. De rest van de boter tot schuim roeren, langzaam de eieren, de kwark en het griesmeel erdoor roeren.
  4. De salami in kleine blokjes snijden, met de basilicum en de groente door het kwarkmengsel roeren en met zout en peper op smaak brengen.
  5. Een springvorm invetten en het kwarkmengsel in de vorm doen. De taart in ongeveer 70 minuten bakken
Miloeke