Kruidige vissoep

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 g koolvis
  • 2 grote tomaten
  • 1 l visbouillon
  • 1 el droge sherry
  • 1 cm verse gember
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el verse koriander
  • 2 el verse bieslook
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  1. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de lente-uitjes in ringen. Snij de koolvis in blokjes van 5 op 5 cm. Breng de bouillon met flink wat peper, de sherry, de geraspte gember en wat zout aan de kook. Voeg na 5 min de vis toe. Neem de pan van het vuur en laat ze 5 min staan tot de vis wit kleurt. Schep de vis over in 4 warme kommen. Laat de bouillon nog even doorkoken en roer er het tomatenvlees, de lente-uitjes, de fijngehakte koriander en bieslook en de olijfolie door. Lepel de hete bouillon over de vis en serveer meteen.
bolleke1970
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtZomer