Kruidige St - Jacobsschelpen

12 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr St _Jacobsschelpen, schoongemaakt
  • 500 gr kleine champignons
  • 6 lente-uitjes of sjalotjes, fijngensnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • solo, bakken en braden
  • 60 ml droge witte wijn
  • 1 rood chilipepertje
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij het chilipepertje overlangs doormidden, verwijder zaadjes en snij in fijne reepjes.
  2. Smelt wat solo in een grote koekenpan en bak daar de champignons, lente-uitjes of sjalotjes en knoflook 4 à 5 minuten in.
  3. Haal uit de pan en houd apart.
  4. Doe de St - Jacobs in dezelfde pan en bak ze 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
  5. Haal uit de pan en hou apart.
  6. Kook in dezelfde pan de wijn, chilipepertje en peterselie al roerend op een hoog vuur, totdat het mengsel tot de helft is ingekookt, kruid af met pezo.
  7. Leg de champignons en de St - Jacobsschelpen terug in de pan en schep alles goed door elkaar.
  8. Verdeel over 4 warme borden en dien op met warme driehoekjes toast.
Victor S.