Kruidige rijstschotel met sinaasappel, kip en kaneel

77 35 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 4 teentjes knoflook
  • 150 g gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen, vijgen en/of cranberries)
  • 500 g kipfilet
  • 4 soeplepels Solo vloeibaar
  • 600 g gesneden prei
  • 400 g witte Basmati rijst
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 2 soeplepels kaneel
  • 2 soeplepels kerriepoeder
  • 2 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 1 sinaasappel
  • 50 g suiker
  1. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd grote stukken gedroogd fruit klein. Snijd de kip in stukjes.
  2. Verhit de Solo in een grote pan en bak hierin de kip 3 minuten. Voeg prei toe en bak 3 minuten mee. Schep de knoflook en de droge rijst erdoor en bak het geheel al omscheppend 2 minuten op een matig vuur.
  3. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan al roerend op een hoog vuur tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Voeg het gedroogde fruit, de helft van de kaneel, het kerriepoeder, de helft van de amandelen en wat grof gemalen peper toe aan de rijst. Voeg de Bouillonketeltjes en 9 dl water toe.
  4. Breng met het deksel op de pan aan de kook en laat op een laag vuur gedurende ca. 20 min. gaar koken
  5. Was ondertussen de sinaasappel schoon, schil de sinaasappel heel dun (zonder wit) en snijd de schil in reepjes. Kook ze in 1/2 dl water met de suiker 3 minuten op een matig vuur.
  6. Schep voor het serveren de sinaasappelreepjes, de rest van de amandelen en de kaneel door de rijst.
Knorr