Kruidige Mexicaanse rijst

11 25 4 5
Aantal personen:
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 teen knoflook gehakt
  • 1 wortel in blokjes
  • 150 gr diepvrieserwtjes
  • 4 tomaten in stukjes
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl chilipoeder
  • 350 gr witte rijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 el platte peterselie fijn gehakt
  1. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de wortel en de erwten 2 minuten mee. Voeg de tomaat toe en bak nog 4 minuten. Tip.
  2. Schep de specerijen erdoor. Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glanzen. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en kook de rijst in 10 minuten zachtjes gaar.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi de rijst met de peterselie.
Love to Cook