Kruidige kotelet met wokgroenten

446 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 varkenskoteletten

Voor de marinade:

  • 10 cl ahornsiroop
  • 80 g geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 steranijs
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 50 g Solo

Voor de wokgroenten:

  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 100 g sluimererwten (mange-tout)
  • 100 g sojascheuten
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 klontje Solo
  • peper
  • zeezout
  1. Doe de ahornsiroop, de geconcentreerde tomatenpuree, de fijngesneden rode ui, de geperste knoflook, de steranijs, de cayennepeper, het kaneelpoeder, zout en de Solo in een potje. Laat zachtjes en al roerend aan de kook komen. Laat ook al roerend 5 minuten zacht pruttelen. Vis de steranijs uit de marinade. Laat de marinade daarna afkoelen.
  2. Bestrijk de koteletten goed dik met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat 12 uur marineren in de koelkast.
  3. Schraap met een vork of een mes de marinade van het vlees. Hou de marinade bij.
  4. Laat de koteletten even kleuren in een hete braadpan met arachideolie en een klein klontje Solo.
  5. Leg de koteletten naast elkaar in een platte ovenschotel. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 200°C. Laat 15 minuten braden.
  6. Doe 10 cl water bij de marinade. Laat in een potje aan de kook komen. Kruid met peper en zout.
  7. Maak de wokgroenten schoon en versnij ze in hapklare brokken.
  8. Laat een eetlepel arachide warm worden in de wok. Voegen de ui, de paprika en de sluimererwten toe wanneer de olie begint te dampen. Roerbak de groenten 3 minuten op zeer hoog vuur.
  9. Zet het vuur onder de wok lager. Voeg de sojascheuten toe en laat nog 2 minuten zacht bakken. Kruid met zout. Leg de groenten op de borden. Schik er de koteletten op en giet er de saus omheen.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht