Kruidige kippensoep met kokosmelk en kiwi

1009 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 takjes citroenkruid
  • 5 cm gemberknol
  • 1 teentje look
  • 3 kleine rode Spaanse pepers
  • 2 theelepeltjes Solo Vloeibaar
  • 4 blaadjes van de kaffir-citroenboom
  • 0.5 theelepeltje kurkumapoeder
  • 60 cl kokosmelk
  • 1.5 liter water
  • 1 soeplepel nuoc-mâm (vissaus)
  • 1 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
  • 500 g uitgebeende kippenbilletjes
  • 4 kiwi's
  • 6 takjes thaise basilicum
  • 0.5 citroen
  1. Spoel het citroenkruid en snij het fijn. Pel de gember en rasp of hak hem fijn, schil de look en hak hem. Open de Spaanse pepers, haal de zaadjes eruit en hak ze.
  2. Warm de Solo Vloeibaar op in een grote kookpot en voeg er het citroenkruid, de blaadjes van de citroenboom, de gember, de look, de Spaanse pepers en het kurkumapoeder aan toe.
  3. Laat alles 1 tot 2 minuten fruiten op een zacht vuurtje en giet dan de kokosmelk, het water en de nuoc-mâm erbij.
  4. Voeg er het blokje gevogeltebouillon aan toe en breng alles aan de kook.
  5. Verwijder het vel van de kip en snij het vlees in kleine stukjes.
  6. Doe het in de kookpot en laat het 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  7. Pel ondertussen de kiwi's en snij ze in blokjes.
  8. Was, droog en ontblader de basilicum en snij fijn.
  9. Bewaar 6 blaadjes voor de versiering. Pers de halve citroen uit.
  10. Op het moment dat je de soep warm opdient, voeg je er de blokjes kiwi, de fijngesneden basilicum en het citroensap aan toe.
Solo
Meer inspiratie

IndischSoepVoorgerecht