Kruidige kippenbouten of filets

7 70 0 5
Aantal personen:
  • 4 kippenbouten of filets
  • handvol gehakte krul-peterselie
  • 1 el vers gehakte tijm
  • 1 bio citroen
  • 1 dl olijfolie
  • solo vloeibaar
  • 2 el vloeibare honing
  • peper&zeezout uit de molen (pezo)
  1. Spoel de citroen en dep droog.
  2. Rasp de schil van de citroen en pers vervolgens uit.
  3. Meng de peterselie, tijm en citroenschil met het citroensap, doe er de olijfolie en honing bij en kruid af met pezo, meng goed.
  4. Strijk het vlees in met dit mengsel en laat afgedekt minstens 30 minuten marineren.
  5. Verwarm de oven voor op 225°.
  6. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg hierin het vlees met de marinade.
  7. Zet ongeveer 30 minuten in de warme oven, draai het vlees na 15 à 20 minuten om.
  8. Dien op met rozemarijnaardappeltjes en frisse salade met partjes tomaat.
  9. Tip: van het braadvocht kan je, indien gewenst, een saus maken.
  10. Doe een half bouillonblokje (kip) bij het braadvocht en een scheutje water, laat even inkoken. Doe er dan wat room bij om in te dikken, kruid af met pezo.
Victor S.