Kruidige kerstboomcake

48 80 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 60 g geconfijte gember
  • 60 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 60 g gedroogde abrikozen
  • 200 g pure kookchocolade
  • 100 g Solo
  • 100 g bloem
  • 1 pakje bakpoeder
  • 20 g ongezoet cacaopoeder
  • 3 theelepels gemalen piment
  • 60 g gemalen amandel
  • 5 eieren
  • 100 g vloeibare honing
  • 140 g suiker
  • 6 steranijs
  • geglaceerde kersen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 150° C (thermostand 5).
  2. Hak de gekristalliseerde gember, de gekonfijte sinaasappelschil en abrikozen.
  3. Smelt de chocolade en Solo samen au bain marie of in de microgolfoven.
  4. Meng de bloem, gist, cacaopoeder, piment en amandels.
  5. Breek de eieren in een andere grote kom. Voeg er de honing en suiker aan toe en klop ze met een elektrische mixer tot een luchtig geheel. Voeg er op het einde het gekonfijte fruit aan toe en roer een paar keer door het mengsel.
  6. Wrijf de kerstboomvorm in met een beetje Solo en giet het deeg erin. Bak het brood gedurende 1 uur onderaan in de oven.
  7. Steek een mes in het deeg om te kijken of het brood klaar is. Het mes zou er proper uit moeten komen.
  8. Laat het brood enkele minuten koelen vooraleer de vorm te verwijderen.
  9. Versier de cake met de steranijs en geglaceerde kersen.
  10. Strooi er gezeefd poedersuiker over.
Solo
Meer inspiratie

Patisserie