kruidige chipolata groenteschotel met bulgur

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 6 chipolatas (diepvriesvlees)
  • 4 pruimtomaten (prunella)
  • 2 venkelknollen
  • 300 g bulgur
  • 5 dl groentebouillon (0.5 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. oregano (gedroogd
  • 0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  1. Voorbereiding
  2. (ontdooitijd + 10 min.)
  3. - Laat de chipolata’s oppervlakkig ontdooien. Dep droog met keukenpapier.
  4. - Snij de tomaten middendoor.
  5. - Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in parten van maximaal 1 cm dik.
  6. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Bereiding
  8. (± 50 min.)
  9. 1 Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal, samen met de stukken venkel. Overgiet met
  10. de olijfolie en kruid met de tijm, de oregano, zwarte peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  11. 2 Leg de chipolata’s op de groenten in de ovenschaal en bak nog 15 à 20 min. in de oven. Draai de worsten halverwege om.
  12. 3 Doe intussen de bulgur in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht