Kruidige aardappeltjes

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr vastkokende aardappelen
  • 6 teentjes knoflook
  • 6 el olijfolie
  • tijm , marjolein , basilicum , rozemarijn
  • nootmuskaat
  1. Schil de aardappelen en was ze
  2. Snijd ze in vieren of in blokjes
  3. Kook ze gedurende 5 minuten , giet af en laat ze drogen
  4. Pel de knoflook en snijd elk teentje in vieren
  5. Verhit de olie in de pan
  6. Bak daarin , voortduren roerend, de aardappelen en knoflook in ca. 8 minuten
  7. Was de kruiden en dep ze met keukenpapier droog, verwijder de dikkere stengels en snijd de blaadjes fijn
  8. Strooi de helft van de kruiden op de aardappelen. Breng op smaak.
  9. Bak de aardappelen in 10-15 min goudbruin. Laat wat vet uitlekken , wrijf de pan schoon met keukenpapier , doe de aardappelen er weer in op een laag vuur
  10. Roer er de overgebleven kruiden en nootmuskaat door
Mieke 100