Kruidig witloof met Luikse stroop

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 stronkjes witloof
  • 3 el luikse stroop (of appel-perenstroop)
  • ½ tl mosterdzaad
  • ½ tl karwijzaad
  • ½ tl korianderzaad
  • ½ tl venkelzaad
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zeezout
  • 1 el Solo wikkel
  1. Doe de 4 kruiden op een snijplank en kneus ze lichtjes met een deegrol of de platte kant van een koksmes. Heb je een vijzel? Dan kan je ze hierin uiteraard ook kneuzen.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de stronkjes witloof en snijd de harde, bittere kern eruit.
  3. Snijd daarna elk stronkje in 4 partjes.
  4. Verhit een eetlepel Solo in een ruime kookpot.
  5. Doe het witloof in de pan, samen met de kruiden en bak ongeveer 5 minuten al roerend.
  6. Als het witloof bijna gaar is, voeg je de Luikse stroop toe en 2 eetlepels water. Kruid bij met zwarte peper en zeezout. Zet het vuur iets harder en laat nog 3 minuten verder bakken. Blijf regelmatig roeren.
  7. Serveer heet.
Elien's Cuisine