Kruidig varkenshaasje met gildenbier

14 50 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 600g varkenshaasje, 1 sjalot, 50g champignons, peterselie, 0.5 eetl mosterd, 20g paneermeel, peper, zout, muskaatnoot, 8 wortelen, 4 stronkjes witloof, boter, gildenbier, 2.5dl demi-glace.
  3. Bereiding:
  4. Het varkenshaasje overlangs insnijden, kruiden met peper, zout en muskaatnoot. De sjalot en de champignons stoven in wat boter. Het paneermeel mengen met de peterselie en de mosterd. Deze vulling aan de binnenkant van het varkenshaasje smeren. Terug dichtvouwen en opbinden met het keukengaren. Afbakken en blussen met de helft van het bier. Laat het vlees gaar worden. De gehakte wortel stoven in de braadpan, de demi-glace toevoegen, opkloppen met de boter en op smaak brengen. Stoof het witloof aan in wat boter. Snij het vlees en leg op borden en overgiet met de saus.
Theoke_1