Kruidig tofugehakt met doperwtjes en cashewnoten

6 0 0 5
Aantal personen:
  • 3 el solo
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 pakjes tofu
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 250 g doperwtjes, diepvries
  • 50 g cashewnoten
  • zout
  • cayennepeper
  • 400 g eiermie
  1. Verhit de solo. Bak de ui glazig en voeg de knoflook, koriander, kurkuma en gember toe. Doe de tofu erbij en bak het mengsel nog even.
  2. Voeg de tomatenblokjes en doperwten toe en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel vervolgens afgesloten op laag vuur ongeveer 8 minuten sudderen.
  3. Kook intussen de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  4. Breng het tofumengsel op smaak met zout en cayennepeper en roer de nootjes erdoor.
sofied