Kruidig gewokte kipreepjes

776 30 3 5
Aantal personen:
  • 100 g gehakt
  • paneermeel
  • 0.5 flesje pils
  • 1 el eetleprietsuiker
  • wokkruiden
  • 0.5 blokje Knorr Finesse kipbouillon
  • 1 klontje Solo
  • 0,5 flesje light room
  • zout en peper
  • maïzena express
  • 1 eierdooier
  • 1 snuifje komijn
  • 250 g champignons
  • 300 g kipfilet
  • 200 g rijst
  1. Meng het gehakt met een eidooier en het gemalen komijnen paneermeel. Maak er balletjes van.
  2. Snij de kip in smalle, korte reepjes, marineer in 1/2 flesje pils met rietsuiker en wokkruiden.
  3. Giet in de wok een 2.5 dl water en het half blokje kipbouillon en breng aan de kook.
  4. Laat hierin de balletjes een 5-tal minuten garen.
  5. Laat uitlekken en bewaar de bouillon.
  6. Wrijf de wokpan droog.
  7. Snij de champignons in stukjes.
  8. Zet de wok met een flinke klont Solo op een hoog vuur.
  9. Bak de uitgelekte kippenreepjes, voeg de champignons en daarna de gehaktballetjes toe.
  10. Voeg de light room toe en de bewaarde bouillon.
  11. Bind met maïzena express (kruid eventueel bij met peper en zout).
  12. Dien op met rijst.
Solo