Kruidenslaatje met zalig licht sausje

454 15 4 5
Aantal personen:
  • 2 dl light room
  • 2 eetlepels Balsamico Bianco
  • 2 theelepels Dijon-mosterd
  • 2 eetlepels versgehakte tuinkruiden
  • Zout
  • Suiker naar smaak
  • 0.5 ijsbergsla
  • 50 g rucola
  • 0.5 komkommer
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  1. Was de groenten, droog de sla grondig en verdeel de ijsbergsla over de borden .
  2. Snijd de komkommer in de lengte en in blokjes.
  3. Snijd de tomaten in vier, de paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringen.
  4. Meng de groenten voorzichtig in een grote schaal dooreen en schik ze opde borden.
  5. Roer de light room met de azijn en de mosterd.
  6. Voeg er de fijngesneden knoflookteentjes met de verse kruiden bij en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  7. Lepel de saus over de borden.
Solo