Kroket van kip, ham en pancetta

9 90 0 5
Aantal personen:
  1. Mix de kip, pancetta en ham in een blender fijn tot een soort gehakt en bak ze lichtbruin aan in een anti kleefpan. Kruiden met peper en zout. Blussen met 250ml water.
  2. Voeg de bouillonblokjes toe en roer alles om.
  3. Stoof de fijngesnipperde uien aan in de boter en voeg dan de bloem toe. Meng alles mooi tot een roux en voeg er de melk aan toe. Roer met de garde.
  4. Voeg het sap van 1/2de van de citroen toe, en wat fijngesneden peterselie.
  5. Meng de room met 2 eigelen, voeg dit bij de roux en roer goed door. Hou de eiwitten voor het paneren later.
  6. Week de gelatine in lauw water en voeg toe aan de roux.
  7. Meng de roux nu met het vlees, en giet in een vorm waar het kan opstijven.
  8. Laat 1 nacht in de koelkast opstijven.
  9. Snijd de dag erna gelijke hoeveelheden uit de opgesteven massa, kneed in de gewenste vorm (vermijd scheuren) en paneer (eerst bloem, dan eiwit, dan paneermeel).
  10. Best nog 1 à 2 uur laten rusten in de koelkast
  11. Bakken in frituurolie op 175 graden gedurende ongeveer 5 minuten.
A-3D