Krokantje van schapenkaas met boontjes

5 60 0 5
Aantal personen:
  • 160 gram x1 fijne groene boontjes
  • 320 gram x1 zachte schapenkaas
  • 8 x1 gerookt spek
  • 4 x1 blaadjes filodeeg
  • 1 x1 jonagoldappel
  • 1 x1 pijnboompitten
  • 2 x1 frambozenazijn
  • 6 eetlepel x1 olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 x1 peper en zout volgens smaak
  • 1 x1 witloof
  • 1 x1 takje rode basilicum
  • 1 x1 klein takje platte peterselie
  1. Blancheer de boontjes een 7-tal minuten en laat ze afkoelen. Draai de schapenkaas in
  2. spek en omwikkel deze met filodeeg. Bak de schapenkaasjes ongeveer 12 minuten
  3. in de voorverwarmde oven op 180°C. Versnipper de appel. maak een slaatje met de
  4. boontjes, pijnboompitten en de jonagoldsnippers. breng op smaak met de vinaigrette van brambozenazijn, olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Steek als extra versiering twee blaadjes van het witloof in het beurje, en eventueel fijne
  6. plakjes appel, een klein takje platte peterselie en een heel klein takje rode basilicum.
  7. dien snel op en let op de verkleuring. Laat je eigen inspiratie eens werken om het
  8. bord te dresseren.
ginette.ide