Krokantje van scampi

9 20 0 5
Aantal personen:
  • 16 grote scampi's
  • 1 eetl paneermeel
  • 2 eetl droge gemalen kokosnoot
  • 2 koffielepels witte sesamzaadjes
  • 2 eiwitten en 1 koffielepel suiker
  • 1 koffielepel visfumet of droog visbouillonblokje
  • 200 ml water en 50 gr suiker en 2 koffielepels zoete chilisaus en 2 limoenen voor de zoetzure saus
  1. Was de scampi en verwijder de darmkanalen en de pantsers, maar niet de staarten. Marineer de scampi samen met de vissaus, het zout, de peper en de suiker. Leg ze vervolgens in het losgeklopte eiwit. Meng het paneermeel en de kokosnoot onder de sesamzaadjes en voeg de scampi toe aan deze mengeling. Bak de scampi in een frituurpan op 180° C tot ze goudgeel zijn en serveer ze met de zoetzure saus. Voor de saus:
  2. Kook het water met de suiker gedurende ongeveer een kwartier, tot de suiker gekaramelliseerd is. Voeg vervolgens het sap van de limoenen en de chilisaus eraan toe en laat nog 5 minuten koken op een zacht vuurtje.
hildeke3105