Krokantje van kokosrijst met gekarameliseerde ananas en kokossiroop

351 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 bricvellen
  • 100 g dessertrijst
  • 1 ananas
  • 80 g suiker
  • 3,5 dl kokosmelk
  • Solo

voor de saus

  • 1 dl kokosmelk
  • 20 cl yoghurt
  • 55 g suiker
  • een scheutje rum
  1. Maak de saus door de kokosmelk op te warmen met de suiker, neem van het vuur en meng er de yoghurt door. Breng op smaak met wat rum en zet de saus in de koeling.
  2. Schil de ananas en snijd de helft in kleine blokjes. Bak de blokjes ananas in een antikleefpan met een weinig suiker tot ze bruin zijn.
  3. Zet de rijst onder deksel op een zacht vuurtje met de suiker en de kokosmelk en laat zachtjes garen.
  4. Laat de roomrijst afkoelen en meng er de blokjes ananas onder.
  5. Bestrijk de bricvellen met wat gesmolten Solo en verpak hierin de roomrijst met ananas. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pakketjes af gedurende ongeveer 8 minuten of tot wanneer ze goudbruin zijn.
  6. Snijd ondertussen de overige ananas in plakjes en bak deze goudbruin in een antikleefpan met een weinig suiker.
  7. Schik de pakketjes op het bord, druppel de kokossiroop errond en schik er de ananas bovenop. Werk af met wat bloemsuiker en versier naar wens.
Solo