Krokantje van griet en kalfstong met een slaatje van asperges en Gentse mosterd

46 25 Hoge moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 ei
  • 1 koffielepel Gentse mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel champagneazijn
  • peper en zout
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 1 bosje bieslook alsook de bieslookbloemetjes
  • 4 velletjes pastadeeg
  • 4 dunne plakjes grietfilet
  • 8 fijne schijfjes gerookte kalfstong in de lengte gesneden
  • 1 Jonagold- appel in kleine blokjes gesneden
  • beetje Solo
  • Solo frituur olie
  1. Maak de vinaigrette door de eierdooier en mosterd te mengen en al roerend de olijfolie en vervolgens de champagneazijn toe te voegen.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schil de rauwe asperges tot ongeveer 3 cm van de kop en snij ze in flinterdunne reepjes.
  4. Snij ook de bieslook zeer fijn.
  5. Leg de 4 velletjes pastadeeg open en leg de grietplakjes erop.
  6. Hierop komt dan de fijngesneden gerookte kalfstong.
  7. Bak de blokjes appel even kort aan in de pan met een beetje Solo en leg deze op de kalfstong.
  8. Rol het geheel op en kleef dicht met losgeklopt eiwit, zodat er een mooi opgespannen rolletje of cannelloni ontstaat.
  9. Frituur de rolletjes ca. 7 minuten op 180 °C. Meng de asperges met de vinaigrette en de fijngesneden bieslook.
  10. Schik de asperges op een bord (eventueel in een ring).
  11. Snij de gefrituurde cannelloni schuin doormidden en plaats ze omheen het aspergeslaatje.
  12. Werk dit af met de bieslookbloemetjes.
Solo
Meer inspiratie

SaladeHoofdgerechtLente