Krokantje met peren

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 Blik Peren op siroop
  • Sap van halve citroen
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1.5 dl Witte Wijn
  • 1 Kaneelstokje
  • 10 Bastogne speculaaskoeken
  • 100 gr Melkerijboter
  • 500 gr Mascarpone
  • Speculaaskruimels
  • Luikse Siroop
  1. Peren afgieten en vocht opvangen.
  2. Perenvocht inkoken met wijn, citroensap, kaneelstok en vanillesuiker tot er nog enkele lepels overblijven. Laten afkoelen.
  3. Peren in blokjes snijden.
  4. Speculaas fijnmaken en mengen met gesmolten boter.
  5. Mascarpone mengen met de ingkookte (koude) siroop
  6. Luikse siroop verwarmen met een beetje water.
  7. Op elk bord in een ring het speculaas-botermengsel aandrukken.Daarop blokjes peer plaatsen en mascarponemengsel. Daarop enkele speculaaskruimels strooien . Met de luikse siroop lijntjes maken op het bord.
Mieke 100