Krokante tilapiafilet gemarineerd in pesto rosso met een gemengde salade

53 80 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 potje Bertolli Pesto Rosso
  • 4 filets van tilapia (circa 150 gram per stuk)
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 150 gram cornflakes
  • Voor de pasta en saus:
  • 2 eetlepels Bertolli mayonaise
  • 2 eetlepels Bertolli Pesto Rosso
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 0.5 teentje knoflook
  • 350 gram spaghetti
  • Voor de salade:
  • 200 gram gemengde sla
  • 100 gram cherry-trostomaatjes
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje kervel
  1. Dep de tilapiafilets goed droog met keukenpapier. Smeer ze lichtjes in met Pesto Rosso en laat ze een uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Klop ondertussen de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Doe ook het paneermeel in een groot diep bord.
  3. Bestrooi de gemarineerde vis met peper en zout. Haal de vis eerst door de bloem, daarna door het ei, daarna door het paneermeel. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Laat dan wat zonnebloemolie heet worden en bak hierin de vis circa 3 minuten per kant.
  4. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op verpakking.
  5. Hak voor de saus het halve teentje knoflook en meng met de overige ingrediënten. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze wat afkoelen. Snijd de tomaatjes en kruiden, meng met de sla. Maak aan met wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de spaghetti over de borden en verdeel de saus erover. Leg de vis erop en serveer de salade ernaast.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht