Krokante rommelige aardappeltjes uit de oven

8 25 5 5
Aantal personen:
  • 3 el olijfolie
  • grof zeezout
  • zwarte peper
  • rozemarijn naar smaak
  • 12 nieuwe middelgrote aardappelen
  1. Zo ontzettend lekker: crispy geplette aardappeltjes uit de oven.Geen idee wat te maken? Dan zijn krokant gebakken aardappeltjes altijd een goed antwoord. Deze zijn net even anders. Na het garen worden de aardappeltjes geplet, zodat ze nóg knapperiger kunnen worden.
  2. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar (afhankelijk van de grootte). Besprenkel een bakplaat met olijfolie en leg er de gekookte aardappels op. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de aardappeltjes zit.
  3. Verwarm je oven voor op 220 graden. Plet voorzichtig met een aardappelstamper de aardappels, maar zorg dat ze nog wel een geheel blijven. Draai de stamper en herhaal deze stap. Besmeer de bovenkant met extra olijfolie, zout, de gemalen zwarte peper en wat fijn gehakte rozemarijn.
  4. Bak de aardappels in 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn en serveer meteen.
  5. Bron : Culy .nl Eigen foto
Love to Cook