Krokante raviolisalade met rauwe ham

169 20 4 5
Aantal personen:
  • 250 g ravioli (naar keuze)
  • 12 sneden rauwe ham
  • 1 kropsla
  • 1 bakje veldsla
  • 300 g geraspte wortels
  • 2 eetlepels vinaigrette (naar keuze)
  • frituurolie
  • peper en zout
  1. Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze vervolgens goed afkoelen.
  2. Was de krop- en veldsla. Laat goed uitlekken en leg ze in een slakom.
  3. Voeg de geraspte wortels en vinaigrette eraan toe en meng de salade.
  4. Warm ondertussen de frituurolie op. Laat de afgekoelde ravioli er in kleine hoeveelheden in bakken totdat ze opblazen en een gouden kleur hebben.
  5. Haal ze vervolgens voorzichtig uit de olie en leg ze op wat keukenpapier. Kruid ze naar smaak met wat peper en zout. Doe dit met alle ravioli.
  6. Verdeel de salade over de borden en dresseer met de ravioli en (per bord) 2 sneden ham.
  7. Serveer onmiddellijk.
Kok C