Krokante kruidenbrioche met varkensrillettes

1 150 0 5
Aantal personen:
  • 4 stukjes kruidenbrioch
  • 100 g keelspek
  • 100 g varkenswangen
  • 100 g reuzel of eendenvet
  • 100 g varkensschenkel
  • grof zout
  • tijm
  • rozemarijn
  • kruidenslaatje
  • fijne boontjes in reepjes getrokken
  • olijfolie of notenolie
  • balsamicoazijn
  1. Laat de varkenswangen, het keelspek en de varkensschenkel met wat grof zout, tijm en rozemarijn marineren gedurende een viertal uur.
  2. Spoel grondig, wanneer alles goed gemarineerd is.
  3. Laat alles garen of konfijten in het varkens of eendenvet, op de rand van het fornuis of op een zeer zacht vuurtje. Reken hiervoor 2 à 2.5 uur. Het vlees is gaar wanneer het in draadjes uiteenvalt.
  4. Wanneer alles gaar is, trek het vlees goed uiteen en meng goed.
  5. Laat het geheel afkoelen en giet het vervolgens in een vorm. Plaats de vorm in de koelkast.
  6. Bak of rooster de toast in olijfolie krokant, maar zorg dat hij zacht vanbinnen blijft.
  7. Besmeer de toast met rillettes.
  8. Versier met de kruidensla, op smaak gebracht met notenolie en balsamicoazijn.
stey