Krokante Griekse minisalade

59 30 5 5
Aantal personen:
  • 2 velletjes filodeeg (of loempiadeeg)
  • olijfolie
  • 100 g halloumi
  • 2 groene slablaadjes
  • 0.5 rode ui
  • 8 zwarte olijven (zonder pit)
  • 4 kerstomaatjes
  • stukje komkommer
  • sap en rasp van een halve citroen
  1. Verwarm de oven voor op 180┬║C. Knip of snijd het deeg in kleine vierkantjes van ca. 9 bij 9 cm en bestrijk ze royaal met olie. Bekleed 8 vuurvaste eierdopjes (of kleine schaaltjes) met het deeg en zet ze ca. 10 minuten in de oven.
  2. Bestrijk de haloumi heel lichtjes met olie en gril ze in een hete grillpan. Snijd de overige ingredi├źnten klein, verbrokkel de gegrilde kaas erdoor en breng alles op smaak met citroensap en rasp, de rest van de olijfolie, zout en peper.
  3. Neem de gebakken deegbakjes voorzichtig uit de eierdopjes en vul ze met de salade.
Solo