Krokante aardappel wedges uit de oven.

4 60 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • flinke snuf zeezout
  • peper uit de molen
  • flinke scheut olijfolie
  • 3 el bloem
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  1. Na het succes van de aardappel wafels op het oudejaars diner waar het recept werd uitgewisseld en het idee geopperd werd door mijn vriendin over aardappelwedges. Ik had er van gehoord maar ze nog nooit gemaakt. Dus al "googelend" werd ik overspoeld door recepten en al gauw had ik mijn variatie gevonden.
  2. Was de aardappelen en droog ze goed af. Ze worden met de schil gegeten, maar dit is natuurlijk geen must. Schil ze als je daar niet zo van houdt.
  3. Snij de aardappelen in "wedges "of in goed Nederlands "partjes".
  4. Droog de partjes met keuken papier.
  5. Leg de partjes in een kom en strooi er de paprikapoeder, knoflook en peper en zout over. Hussel het geheel goed door elkaar.
  6. Voeg de bloem en een flinke scheut olijfolie toe en werk met schone handen alles heel goed door elkaar.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de partjes op . Zorg ervoor, dat de partjes elkaar niet raken.
  8. Bak ze 45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 210 graden en keer ze eenmaal om op de helft van de baktijd.
  9. Ik vind ze stiekem lekkerder dan frieten en een slag gezonder ook nog. Heel lekker met een kogelbiefstuk en een frisse salade. Enfin dat hoeft niet, maar dat was wat wij erbij gegeten hebben.
  10. Variatie.... 1 Met Italiaanse kruiden.
  11. Variatie ...2 .... Zoals beschreven in het recept maar dan ook nog bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas.
  12. Variatie...3.... Of met ranch kruiden ( zie Kriel aardappeltjes met ranch kruiden uit de oven. Super lekker).
  13. Variatie ....4.... Je eigen kruidencombinatie.
Love to Cook