Krokant kabeljauwgebakje met tomaat en basilicum met kerriesaus

66 25 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Solo vloeibaar
  • zout
  • 2.5 dl kippenbouillon
  • 10 g kerriepoeder
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 2 tomaten
  • verse basilicum
  • 2 bladeren filo-deeg
  • 2 stukken prei
  • peper
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Verwijder met een scherp mes de buitenste laag van de prei en blancheer.
  3. Pet en ontpit de tomaten en snijd ze in vier.
  4. Halveer de porties kabeljauw horizontaal.
  5. Kruid de onderste helften licht en leg er 2 partjes tomaat met telkens 2 à 3 blaadjes basilicum op.
  6. Plaats er de bovenste helften op en kruid nogmaals.
  7. Wikkel in een geblancheerd preiblad zodat alles compact blijft.
  8. Plaats de porties op een filo-blad, waarvan de randen vochtig gemaakt worden en verpak.
  9. Smeer in met de Solo en laat in de oven garen.
  10. Snijd ondertussen de rest van de prei in cilinders van ± 2,5 cm en stoom ze gaar.
  11. Kook de kippenbouillon in tot ½, kruid met kerriepoeder en werk de saus verder op met Solo.
  12. Plaats de krokante kabeljauwgebakjes op een bord, giet de saus rondom en schik de prei in de saus.
Solo