Krokant gebakken parelhoen op een bedje van spinazie en peren

72 45 3 5
Aantal personen:
  • 3 parelhoenen
  • Solo
  • 3 durondeau peren
  • 1 dl cognac
  • 2 dl light room
  • een beetje suiker
  • Provençaalse kruiden
  • 4 dl bruine gevogeltefond
  • 450 g gehakte spinazie
  • muskaatnoot
  • 6 jonge aardappelen
  • Bertolli extra vergine
  1. Kruid de parelhoenen, bak ze en versnij de parelhoenen. Hou warm en gebruik de karkassen om de fond een betere smaak te geven.
  2. Was de aardappels en snij in schijven.
  3. Laat de gesneden aardappels in de olie garen in de oven en kruid met zout en Provençaalse kruiden.
  4. Schil ondertussen de peren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in kleine stukjes.
  5. Bak ze aan in Solo en deglaceer met de cognac.
  6. Voeg de light room, peper, zout, nootmuskaat en het beetje suiker toe en laat de peren nog wat garen.
  7. Warm de gehakte spinazie op in de microgolfoven en kruid naar smaak.
  8. Warm ook de fond op .
Solo
Meer inspiratie

WildHoofdgerechtHerfst