Krieltjes op andere wijze

4 20 1 5
Aantal personen:
  • 800 gr kriel of stevige aardappelen in blokjes.
  • 1 bouillonblokje( groente of kruiden)
  • 1 klein rood uitje gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 1/2 el witte wijn azijn
  • 40 gr pijnboompitjes
  • gesnipperde peterselie en chilipoeder naar smaak
  1. Kook de aardappelen in bouillon.Snipper het uitje en de knoflook.
  2. Maak een dressing van de olijf olie en witte wijn azijn, voeg de ui en knoflook toe. en evt de peterselie. Maak op smaak met p & z en het chilipoeder naar smaak.
  3. Rooster de pijnboompitjes
  4. Als de aardappels gaar zijn ( ze moeten wel stevig blijven) Afgieten en laten uitdampen. In een schaal mengen met de dressing en voorzichtig doorscheppen. Bestrooien met de pijnboompitjes
  5. meteen serveren. Liefst in een voorverwarmde kom.
  6. Heerlijk bij vis.
Love to Cook