Kriekentaart

13 15 5 5
Aantal personen:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 150 g suiker
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 2 bokalen krieken (zonder pit)
  • 2 el amandelpoeder
  • 2 el amandelschijfjes
  1. 1) Bladerdeeg in de taartvorm leggen
  2. 2) Uitgelekte krieken erop doen
  3. 3) Ei, boter (wat gesmolten in de microgolfoven), suiker, zelfrijzende bloem,
  4. amandelmeel samen mengen
  5. 4) Wanneer het deeg te stevig is, kan je wat melk toevoegen
  6. 5) Het deeg op de krieken mooi verdelen (met spatel is het makkelijk)
  7. 6) De taart in de oven: 20 minuten op 200°C
  8. 7) Daarna amandelschilfers op leggen
  9. 8) Nog eens 20 minuten op 200°C in de oven.
MeerschmanAn