Kriekentaart

44 50 2 5
Aantal personen:
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 bokaal ontpitte noordkrieken
  • 2 1/2dl room
  • 125 gr suiker
  • 2x 25 gr vanillebloem
  • 3 eieren
  1. Bekleed een taartvorm van 30 cm doorsnede met bladerdeeg
  2. Verdeel er de uitgelekte krieken over, maar het sap moet je houden
  3. Breng de room, de suiker, de eieren en de helft van de vanillebloem in een beker
  4. En mix tot een mooi homogeenmengsel
  5. Giet dit over de krieken
  6. In de voorverwarmde oven van 180°C en 35 minuten bakken
  7. Ontvorm en laat afkoelen
  8. Kook 3/4 van het kriekensap samen met 3 klontjes suiker
  9. Opbinden met 25 gr vanillebloem
  10. Giet dit sausje over de taart en laat het geheel afkoelen
linda03