Kriekencake

113 25 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr margarine
  • 200 g fijne suiker
  • 3 eieren
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1 bokaal krieken op sap (uitgelekt : +/- 370 g)
  1. Meng margarine en suiker.
  2. Voeg één na één de eieren toe.
  3. Roer er de bloem door.
  4. Laat de krieken uitlekken in een zeef.
  5. Vet ondertussen een springvorm met diameter 22 à 24 cm in.
  6. Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
  7. Verdeel de krieken over het deeg (gewoon op laten liggen; niet induwen).
  8. Bak de kriekencake gedurende 28 à 30 minuten in een combi-oven op 180W en 180à200°C. Of anders in de warme luchtoven gedurende een 40-tal minuten.
  9. Controleer de gaartijd. Wanneer er niets meer aan de prikker blijft hangen, is hij klaar.
  10. Smakelijk !
Annelicious