kreeftensoep

32 45 2 5
Aantal personen:
  • 10 stuks tomaten
  • 4 stuks uien
  • 1 stuk groot potje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 stuk bokaal bisque de homard van 0,750 l
  • 1,5 liter water
  • peper en zout
  • een beetje groente of visbouillon
  • stukjes rivierkreeft of garnalen
  • room en/of gemalen kaas
  1. snij de uien in stukken en stoof ze aan
  2. voeg er de tomaten in stukjes gesneden bij
  3. laat ze even allemaal opstoven en voeg er dan het water en het bouillonblokje aan toe
  4. laat ongeveer 20 minuten doorkoken
  5. mix de soep, en zeef ze voor de pitjes van de tomaten eruit te doen
  6. doe er de tomatenpuree en de bisque de homard bij
  7. laat nog even opkoken
  8. werk af met het rivierkreeftenvlees, de garnalen, de room en de kaas
  9. smakelijk
vlezeken