Kreeft met kaas en mosterd

94 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 kreeften van 500 g
  • 8 blokjes Knorr finesse visbouillon
  • 400 g abdijkaas in plakjes
  • 4 eetlepels mosterd
  1. Los de bouillonblokjes op in 4 l kokend water
  2. Kook de kreeften in de bouillon.
  3. Steek kop en scharen eerst in het kokende water, zo lijdt de kreeft minder.
  4. Haal de kreeften na 5-6 minuten uit de bouillon en dompel ze direct in koud water om het gaarproces te stoppen.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Snijd de kreeften in twee, maak de poten los en kraak open met behulp van een dik mes.
  7. Verwijder de maag die zich in het hoofd van de kreeft bevindt en verwijder het darmkanaal uit de staart.
  8. Plaats de halve kreeften op een ovenplaat, wrijf in met mosterd en leg er kaas op .
  9. Schuif onder de grill en dien onmiddelijk op
Solo