Krans van cocktailworstjes in bladerdeeg

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 2 blikje cocktailworstjes uitgelekt
  • 6 pakjes roombladerdeeg van 10 bij 10 cm
  • dille
  • 1 klein ei geklutst
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  1. Op internet kom je dit recept in allerlei vormen en samenstellingen tegen. Dit is mijn versie.
  2. Dep de uitgelekte cocktailworstjes nog even droog met keukenpapier.
  3. Leg een vel bakpapier in een quicheschaal.
  4. Snij de plakjes bladerdeeg in reepjes van 1 cm en vouw steeds een reepje om een worstje.
  5. Leg de worstjes in de quicheschaal. Puzzel een beetje om een mooie cirkel te creƫren. Ik maakte de schaal helemaal dicht, i.v.m 10 personen, maar je kunt natuurlijk ook een enkele of dubbele cirkel maken en later een dipsausje naar smaak in het midden zetten. Hou dan wel rekening met minder worstjes en bladerdeeg. Of neem een kleinere vorm. Of leg ze in een vorm van een kerstboom.
  6. Bestrijk alle worstjes met ei, bestrooi licht met dille ,peper en zout en bak de krans 25 tot 30 minuten ineen voorverwarmde oven van 200 graden.
Love to Cook