Krabkoekjes

17 30 0 5
Aantal personen:
  • 3 blikjes krab (à 170gr)
  • 20 gr boter
  • 70 gr bloem
  • 100 ml melk
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 30 gr paneermeel
  • 15 gr verse koriander, fijngesneden
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 el chilisaus
  1. - laat de krab uitlekken
  2. - verhit de boter in een steelpan, voeg 20 gr bloem toe en roer 2 min op laag vuur tot een egale massa
  3. - schenk de melk erbij en blijf roeren tot het geheel gebonden is, laat op laag vuur 5 min garen
  4. - neem de pan van het vuur en meng de krab, 1 el citroensap, het paneermeel en de helft van de koriander erdoor, breng op smaak met peper en zout
  5. - vorm met vochtige handen 12 platte krabkoekje van het mengsel
  6. - bestrooi een bord met de rest van de bloem en wentel de koekjes erdoor, klop de overtollige bloem eraf
  7. - verhit de olie in een pan en bak de koekjes in 2-3 min goudbruin en krokant, keer halverwege, laat uitlekken op keukenpapier
  8. - meng de chilisaus met 1 el water, 1 el citroensap en de rest van de koriander
  9. - serveer de krabkoekjes met de chilisaus
Lydievr