Krabkoekjes met rode aioli

2 27 0 5
Aantal personen:
  • 340 gram krabvlees
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 1 tl mosterd
  • 120 gram panko
  • 70 gram mayonaise
  • 1 el worcestershire saus
  • 3 a 4 geroosterde paprika's (uit bokaal)
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 200 gram griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • citroensap
  • 3 a 4 el Olijfolie
  • boter
  • Peper en zout
  1. Voor de aioli, doe de geroosterde paprika's, de fijngehakte look, griekse yoghurt, mayonaise en 3 a 4el olijfolie in een foodprocessor/ blender. Mix tot een gladde saus. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.
  2. Voor de koekjes, doe al ingredienten in een mengkom en meng goed. Vind je het mengsel nog iets te nat, voeg nog een beetje extra panko toe.
  3. Verhit een pan met een ruime scheut olie of boter.
  4. Schep ongeveer 1 a 2el van het mengsel in de pan en duw lichtjes aan. Wil je mooie ronde koekjes, gebruik dan een kookring. Bak de koekjes aan beide kanten mooi goudbruin.
  5. Serveer de koekjes met de aioli.
Elien's Cuisine