Koude tomatensoep

72 130 Lage moeilijkheid 1 5
Aantal personen:
  • 30 g Solo
  • 1 l ontvette kippenbouillon
  • 1 kg goed rijpe tomaten
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • peper
  • 1 potje yoghurt (natuur)
  • zout
  • 0.5 komkommer
  • 1 geitenkaas
  1. Pel en snipper de look en de uien fijn en stoof ze in de Solo aan.
  2. Pel de tomaten en doe ze erbij .
  3. Giet er de bouillon bij en laat gaarkoken op een matig heet vuur.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal van het vuur, mix glad en laat afkoelen. Roer er de yoghurt door.
  6. de komkommer en snij deze in kleine blokjes.
  7. Verdeel het kaasje in even grote blokjes en meng beide.
  8. Schep de soep in kommetjes of borden en werk af met de komkommer en kaasblokjes.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerecht