Koude cheesecake-cupcakes met kersen

177 80 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • Vulling:
  • 200 g volvette roomkaas
  • 200 ml slagroom (min. 30 % vet)
  • 100 g poedersuiker
  • 1 el gelatinepoeder (9 g)
  • 125 ml heet water
  • 25 g Solo Patisserie
  • Taartbodem:
  • 2 glazen fijngemalen koekjes (vb. petit-beurre of zandkoekjes)
  • 40 g glas poedersuiker
  • 80 g Solo Patisserie
  • Kersensaus:
  • 100 g ontpitte kersen (uit een bokaal)
  • 2.5 el suiker (30 g)
  • 1 tl Maïzena (4 g)
  • 1 metalen muffinbakvorm voor 12 cupcakes
  • 24 papieren muffinvormpjes
  1. Klop de slagroom op, samen met de poedersuiker. Voeg er lepel per lepel de roomkaas aan toe. Voeg 25 g Solo Patisserie toe en meng nogmaals. Los de gelatine op in 100 ml heet water, laat afkoelen en voeg toe aan het mengsel.
  2. Smelt 80 g Solo Patisserie en voeg er de koekjeskruimels en de poedersuiker aan toe. Meng goed met een lepel. Plaats in elke cup van de muffinvorm twee papieren muffinvormpjes. Verdeel het deeg over de bodem van de muffinvormpjes en druk lichtjes aan.
  3. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem in de muffinvormpjes. Zet in de koelkast gedurende ongeveer een uur.
  4. Doe de suiker bij de kersen en warm ze op tot de suiker volledig opgelost is. Los de Maïzena op in een eetlepel water en voeg het bij de kersen. Verwarm en roer tot het sap voldoende is ingedikt.
  5. Laat de kersensaus afkoelen en versier er daarna de cupcakes mee.
  6. Je cheesecake-cupcakes zijn klaar!
Solo
Meer inspiratie

PatisserieDessertNagerecht