koude bananentaart

46 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 bananen
  • 200 gr mascarpone
  • 3 dl room (40°)
  • 150 gr witte chocolade
  • 1 blaadje gelatine
  • chocoladeschilfers
  • 1 citroen
  1. - leg het baderdeeg in de taartvorm en doorprik
  2. - bak in een voorverwarmde oven 15 minuten op 180°
  3. - laat de taart afkoelen
  4. - week de gelatine in koud water
  5. - snij de bananen in schijfjes en besprenkel met citroen
  6. - leg ze mooi tegen elkaar in de afgekoelde bladerdeeg
  7. - smelt de chocolade in 1 dl room
  8. - los hierin de geweekte gelatine en voeg bij de losgeroerde mascarpone
  9. - klop de overige 2 dl room stijf en voeg mij het mascarponemengsel
  10. - schep de mousse over de bananen en laat opstijven in de frigo
  11. - bestrooi voor het opdienen met chocoladeschilfers
  12. koud serveren
  13. (je kan de mousse ook serveren in glaasjes als witte chocomousse)
gerdarobberech