Kotelet, mosterd-paddestoelensaus, kerstomaatsalade en krieltjes met tuinkruiden

86 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 800 g geschilde krielaardappeltjes
  • 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Tuinkruiden
  • 3 eetlepels fijngehakte gemengde tuinkruiden (bijv. kervel, bieslook en/of peterselie)
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 4 varkenskoteletten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje Knorr kant-en-klare Mosterdsaus
  • 200 g kerstomaatjes
  • 200 g gemengde salade
  • 1 eetlepel wijnazijn
  1. Zet de krieltjes op met een beetje koud water, verkruimel een bouillonblokje erboven en roer het erdoor. Kook de krieltjes in 10-15 minuten gaar. Afgieten en opschudden met de tuinkruiden. Snij ondertussen de paddenstoelen in stukjes.
  2. Bestrooi de koteletten om en om met peper. Verhit 2 el olie in een grote braadpan en bak hierin de koteletten 6 min. langs elke kant. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3 minuten mee. Vlees uit de pan nemen. Voeg de mosterdsaus toe, de pan even schudden, de saus verwarmen en het geheel 2 minuten laten pruttelen.
  3. Halveer in tussentijd de kerstomaatjes en meng ze met de sla en 3 eetlepels olijfolie. Verkruimel er een half bouillonblokje boven. Voeg de suiker en de azijn toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Schep de krieltjes op 4 borden, leg de koteletten ernaast en schep de mosterd-paddenstoelensaus erover. Serveer de salade apart.
Knorr