Kotelet in kruidig jasje

36 15 3 5
Aantal personen:
  • 4 koteletten zonde been (niet te dik)
  • 100 gr flinterdun gesneden gerookt spek
  • 250 gr champignons
  • 3 el mosterd
  • 3 el kruidenboter
  • 1/2 el tijm
  1. Voorbereiding
  2. Strijk de koteletten aan beide zijden in met mosterd
  3. Kruid ze met wat tijm en omwikkel ze volledig met de sneetjes gerookt spek
  4. Snij de champignons in vier
  5. Bereiding
  6. Verhit de kruidenboter in een zeer ruime pan. Leg de koteletten in de pan en strooi er de chamignons rond. Laat 3 à 5 min bakken, keer het vlees om en laat nog 3 à 5 min bakken. Leg er de laatste 2 min een aluminiumfolie losjes over zodat het vlees goed gaar wordt zonder uit te drogen.
  7. Dien op met aardappelpuree en witloof
doreen_1