Koriander-pannenkoeken gevuld met Oosterse groente

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 15 g verse koriander
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 1 ei
  • 0,500 l melk
  • 100 g boter
  • 400 g panklare (Oosterse of Chinese) roerbakgroenten
  • 3 eetlepels zoetzure gembersaus
  • 1 theelepel sambal
  1. Hak de koriander fijn. Klop het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en peper, het ei en de melk tot een glad beslag. Roer de koriander door het beslag.
  2. Verhit een klontje margarine in een kleine koekenpan (doorsnede ca. 20 cm) en schenk er een achtste deel van het beslag in. Laat het beslag over de panbodem uitvloeien. Bak de pannenkoek op zacht vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Keer de pannenkoek en bak de onderkant in ca. 1 minuut goudbruin. Laat de pannenkoek op een bord glijden. Bak op dezelfde manier nog 7 pannenkoeken. Houd ze warm op een pan met kokend water.
  3. Verhit 25 g boter in een wok of hapjespan. Bak de roerbakgroente al omscheppend ca. 2 minuten. Voeg de zoetzure saus, sambal en een scheutje water toe en laat de groenten in nog ca. 3 minuten beetgaar worden.
  4. Schep op elke pannenkoek wat groenten en rol de pannenkoeken op. Leg op vier borden elk twee pannenkoeken.
  5. Lekker met zoetzure gembersaus.
Breggie