Koreaanse pikante kabeljauw gestoofd met rettich en soja

4 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 mooie grote moot kabeljauw p.p.
  • 1/2 ui in plakjes
  • 1 rode peper,dun gesneden
  • 1 groene peper ( jalapeño of Spaans) , dun gesneden
  • 3 schijven verse gember
  • 2 teentjes knoflook, dun gesneden
  • 2 bosuitjes, in stukjes van 5 cm gesneden
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels rijstwijn
  • 1 eetlepel mirin
  • 2 theelepels chilipasta
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 250 ml water
  • 3 schijven geschilde rettich van ± 1 cm dik
  1. Meng alle saus-ingrediƫnten en breng in een hapjespan met de schijven rettich aan de kook. Ongeveer 10 minuten koken op halfhoog vuur tot de saus wat indikt en de rettich een beetje zacht wordt, af en toe keren.
  2. Voeg de ui en chilipepers toe en kook nog voor 3-4 minuten.
  3. Voeg de moten vis toe en kook 4-5 minuten ,al naar gelang de dikte van de vis. Omkeren en de andere kant idem. Schep voortdurend de ingedikte saus over de vis.
  4. Serveren met witte rijst en een lekkere salade.
Loetje123