Koreaans zoetzuur van rettich ( Danmuji)

1 15 5 5
Aantal personen:
  • 2 witte rettichs( daikon) , gewassen,geschild en in 1 cm dikke staafjes gesneden van ± 10 cm lang
  • 1 rode Spaanse peper of een stuk of 5 gedroogde hete pepertjes
  • 350 ml water
  • 350 ml rijstazijn
  • 1 eetlepel zout
  • 200 gram suiker
  • 1 dessertlepel kurkuma ( koenjit/turmeric)
  • 2 laurierblaadjes
  • 20 zwarte peperkorrels
  1. Meng alle ingrediƫnten behalve rettich en rode verse peper in een pan en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur uit en voeg rettich en peper toe.Even goed roeren.
  3. Terugkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Rettich overdoen in goed afsluitbare gesteriliseerde glazen potten en bewaren in de koelkast. Of wecken.
  5. Het zuur kan de volgende dag worden gegeten, maar wordt door het staan steeds lekkerder . De kleur wordt steeds iets donkerder geel.
  6. Lekker bij Oosterse gerechten,maar ook op een broodje kaas.
Loetje123