Koolvisfilet met tomaat en kruiden

10 30 1 5
Aantal personen:
  • 800 gr Roma-tomaten
  • solo vloeibaar
  • 700 gr koolvisfilet
  • 2 el versgehakte peterselie
  • 2 el versgehakte basilicum
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  3. Spoel de tomaten en snij ze in plakken.
  4. Leg de plakjes tomaat in de ovenschaal en kruid met pezo.
  5. Roer de peterselie en de basilicum door de olijfolie en kruid met pezo.
  6. Pel de knoflook en hak heel fijn.
  7. Verdeel de kruidenolie en de knoflook over de tomaten en zet de schaal in de warme oven gedurende 5 minuten.
  8. Spoel de visfilets, dep droog en verdeel in stukken, kruiden met pezo.
  9. Leg dus na 5 minuten de stukken vis op de tomaten, bestrijk de vis met het kookvocht van de tomaten en zet nog 15 minuten in de oven.
  10. Leg voorzichtig de tomaten op warme borden, leg daar bovenop de vis, nappeer met wat kookvocht en dien op met aardappelpuree.
  11. Versier met een takje basilicum.
Victor S.