Koolvis met mosterdsaus

7 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 koolvisfilets zonder vel, elk 150 gr
  • 600 gr wortelen
  • solo, bakken en braden
  • 150 ml groentenbouillon
  • 150 ml room
  • 1 el mosterd
  • 3 el gehakte peterselie
  • solo vloeibaar
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze vervolgens in rondjes.
  3. Smelt wat solo in een pan en stoof de wortelen glazig, schenk er de bouillon bij en kruid af met pezo, laat onder deksel 3 à 4 minuten garen.
  4. Meng de room met de mosterd en 2 el peterselie.
  5. Spoel de visfilets onder stromend water en dep droog, kruiden met pezo.
  6. Roer de helft van het mosterdroommengsel onder de wortelen.
  7. Vet een ovenschaal in met solo vloeibaar, schep er de wortelen in.
  8. Leg de visfilets op de wortelen en lepel er de rest van de mosterdroom over.
  9. Zet de schaal 20 à 25 minuten in de warme oven.
  10. Dien op met aardappelpuree en versier met de rest van de gehakte peterselie.
Victor S.