Koolsalade met koriander en pinda's

9 15 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 0.5 witte kool (500 g)
  • 100 g wortel
  • 1 Spaanse peper
  • 3 lente-uien
  • 4 el olijfolie
  • 1.5 el citroensap
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 volle el gehakte koriander
  • 2 el gehakte munt
  • 2.5 el pinda's
  1. Schaaf de witte kool in dunne repen en rasp de wortel. Halveer het pepertje, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de lente-uien in ringetjes. Rooster de pinda's in een droge koekenpan goudgeel.
  2. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap, de sojasaus en de sesamolie. Meng met de kool, wortelreepjes, lente-uien en peperreepjes en laat de dressing goed intrekken.
  3. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de gehakte groene kruiden en de geroosterde pinda’s.
Solo